Prostul sunt eu, va spun asta din capul locului ca sa nu fie dubii.

1. A  costat 800 de milioane de euro (o parte suportata de Romania).
Am facut un mare scut antiracheta, apoi l-am amplasat unde?
La 8 km de Caracal.
WTF? De ce nu direct in Caracal?

2. Scutul are in dotare, tineti-va bine, 24 de interceptoare antiracheta SM-2. (sau 48, de  la sursa la sursa).
Smecherie! Daca ne ataca Andora e perfect!
Vladimir Putin poate actiona in miez de noapte, cu o simpla apasare de butonas rosu, 8420 de ogive nucleare.
Ce facem cu celelalte 8396?
Ies cei din Carcacal si le resping cu paletele de badminton?
Vreau sa imi apr tara si imi cumpar chiar acum paleta. Unde ne intalnim?

3. Inteleg ca scutul ne apara, in primul rand, de rusi.
Dar, in Ucraina au navalit cu tancurile. Asta e stilul lor.
Scut antitanc facem?
Tot la Caracal?

4. Mare minune a tehnicii, scut de aproape un miliard.
Si conferinta de presa s-a facut in fata unei…toalete?!
Sunt singurul caruia imaginea asta ii da un sentiment de insecuritate totala?
Daca afla rusii pozitia wc-ului? Daca se apuca si ne bombardeaza exact cand generalii fac treaba mare?
scut

5. Oficialul american prezent la inaugurare a confundat Bucuresti cu Budapesta.
Daca noi dam banii si astia apara Ungaria?

Astept raspunsuri, de la cititori informati si inteligenti, care sa limpezeasca o minte tulbure.
Multumesc.

https://www.cronicipebune.ro/nu-va-lasati-cumparati-2-2/

poza: activenews

de Silviu Iliuta

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

DACA NU TE DOR OCHII DE LA CITIT:

carte buna

35 thoughts on “Intrebarile unui prost despre scutul de la Deveselu.

  1. Andrei says:

    Rusii detin 7300 de focoase, nu 8420: http://fas.org/issues/nuclear-weapons/status-world-nuclear-forces/
    In alta oridine de idei, interceptoarele de la Deveselu sunt pentru rachete intermediare, nu pentru cele raza lunga de actiune. Puterile nucleare semnatare ale tratatului de neproliferare (SUA, Rusia, Franta, China si Marea Britanie – in ordinea arsenalului nuclear) nu mai detin in prezent rachete intermediare ci doar cu raza lunga de actiune. Deci nu-s pentru rusi ci pentru posibile puteri nucleare de buzunar gen Iran, tari care nu detin rachete intercontinentale (>5.500 km).

  2. Constantin says:

    Andrei,acesta e un site de umor și trebuie tratat ca atare,prea suntem incrancenati , ca realitatea ar putea fi alta(si asa si este)aici este doar un detaliu…Orice lucru serios dacă nu este luat în bășcălie e dăunător sănătății! O zi frumoasa tuturor!

  3. covrigu says:

    Cine crede ca un scut antiracheta te apara de rusii e saracul retardat.Poate intercepteaza ceva rachete,dar nu e de ajuns sa te aperii,mai ales in fata arsenalului rusiei,e ca si cum ai avea o racheta nucleara numai si tu sa te dai mare putere nucleara,e un motiv dat celorlati mai puternici sa iti poata da in cap cand e cazul.

  4. un pierde vara says:

    sunt perfect de acord cu tine…..sau….cu titlul !?…..sigur cu titlul !…..o „scriitura” pe genunchi ca doar suntem mari amatori de manele si can-can….iar io sunt cel putin la fel de prost ca „titlul” pentru ca ripostez….dar nu am cum sa nu ripostez atata timp cat am pierdut vremea citind „scriitura”….bafta…nimic personal…:)))))

  5. dubiosul says:

    Pai sa intru si eu in hora nevinovatilor 🙂 Din cate imi aduc aminte , guvernantii nostri mai in toate mandatele au cumparat avioane , elicoptere , tancuri la mana- saptea si ma gandesc ca si pana acum. Americanii ne vand gogosi ca ar fii vremea sa ne aparam dar cu bani grei , corect trebuie sa avem un scut antiaerian dar ne trebuie si terestru, cel ce ne lipseste decand cu armata neobligatorie si/lipsa experientei. Pentru asta trebuie sa platim pe cei care,, abureli” ne apara ! Suntem jegmaniti pe fata si asta o cunoastem cu totii !!

  6. nazby21 says:

    De sistemul aegis ai auzit?

    Iar despre costuri: „Sistemul SM-3 din România va fi instalat la fosta bază aeriană Deveselu din județul Olt. Baza aeriană a fost desființată în 2002 și se află în prezent în conservare. Costul reabilitării bazei aeriene și al instalării sistemului SM-3 este de 400 de milioane de dolari, iar costul anual al întreținerii este estimat la 20 de milioane de dolari, ambele fiind suportate de către Statele Unite ale Americii.

    Sistemul antirachetă de la Deveselu va consta în 3 baterii cu 24 de rachete SM-3 Block IB, deservite de aproximativ 200 de soldați americani (cu un maxim de 500). Baza aeriană va fi sub comanda Forțelor Aeriene Române. România va suporta costurile punerii la dispoziție a bazei aeriene și cele ale asigurării pazei.”

  7. pnm.. says:

    Bai andrei… un cartus costa 20 d bani!!! Dc vb de faliment… costurile de productie ptr un ak47 sunt de 3euro…. un ifone costa 2 dolari sa’l faci…. tot ce se produce in masa are un cost ff mic de productie… fiindca au fabrici… uzine… tot ce le trb… iti dau un exemplu… cu se socoteste…. 100kg fier = 40 ak47… 1kg fier 1leu… 100kg fier= 100lei 100impartit la 40= 2,5 lei jumate de dolar :)) plus curentul consumat inca maxim un cativa centi per arma… punem 1 dolar… si un ak47 se vinde cu cateva sute dolari… deci au bani de orice… fara sa intre in bugetul lor… si rusi nu prea declara ce armament au… deci nu stii cu cine te bati… nu mai aberati… Rusia e o tara democratica… dar cu securitate si mentalitate comunista… ce spioni… ca oameni stau la masa doar ei intre iei… nu observati… Bv lor

  8. Românache belit says:

    În 2-3 ani ne prostesc să cedăm şi Transilvania. Şi-aşa faci o grămadă până la munte. Păstrăm Predealul, mai dăm şi noi un check-in, o transmisie live, nište diezuri, etc. Şi dacă ne mai umflă un pic în pene, „România – marea membră NATO”, poate îi atacăm noi pe ruşi, că avem scut, ne doare în sculă.

Lasă un răspuns