Stiti razboinicii aia de temut, cu coifuri incornorate si sabii grele? Cei care se desfatau, dupa grele batalii, cu mese copioase? Razboinicii aceia fiorosi, proveniti din Scandinavia? Cei care au colonizat Groenlanda, in vremea lui Eric cel Rosu? In fine, ati prins idea:
Aveti mai jos aveti modelul 2017, surprins intr-o gara din Suedia.
E exact acelasi viking, numai ca in loc de sabie isi poarta gentuta. Iar partea buna e ca barba nu mai e plina cu resturi de mancare, pentru ca si-o duce de 2 ori pe saptamana la salon.
Si, daca aveti impresia ca baiatul asta nu e un razboinic cuceritor, va spun doar atat: baiatul asta se pregateste sa ia cu asalt Zara Women! Si, dupa aceea, se va instala rege in H&M.
De Silviu Iliuta–cronicipebune
Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda aici http://bit.ly/2tJJuaf sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.
Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta.
De Silviu Iliuta–cronicipebune
Daca si omul asta il putem numi viking !?? ce sa mai zic!?? S-a intors lumea cu fundul in sus 🙂
stii razboinicii aia vechi, cu coifuri incornorate si sabii grele? daca ii stii, ii stii gresit. soldatii scandinavi nu erau asa, erau costumati la fel ce orice alt soldat din perioada evului mediu si n-aveau nici coifuri incornorate, nici sabii grele, ca toate astea erau greu de folosit in lupta.
pe de alta parte, nici nu se chemau vikingi. denumirea a scos-o unul pe la 1800 si ceva, ca era suparat ca nu gasea o identitate scandinava originala, asa ca a scos-o p-asta cu vikingii. ‘viking’ era o ocupatie, un fel de ‘razboit’, nu era un om, iar ei intre ei nu se strigau asa.
ideea in sine, de brute inculte puse tot timpul pe macel, a fost creata artificial, ca oamenilor le placea mai mult negotul decat casapitul altor oameni. asa ca subiectul articolului de mai sus pare cam stupid, din moment ce nici macar autorul nu pare sa stie despre ce vorbeste…
Smart Bogdan, tot ce stim sigur despre vikingi e ca nu stim aproape nimic sigur. Imaginea care a ajuns la noi e aia de care ziceam eu, iar tu ai inteles perfect. Cand faci referirte la luptatorii romani, nu vorbesti despre comert. Tu citesti din site-uri care nu au nimic in comun cu Istoria, ci doar cu specuilatiile.
PS: am studiat Istorie. Ca sa intelegi, iti redau un fragment dintr-o revista de incredere.
„Este greu de dat un rãspuns clar întrebãrilor legate de civilizaţia vikingã întrucât majoritatea surselor scrise din vremea vikingilor sunt puţin concludente. Cu excepţia câtorva inscripţii runice greu de descifrat nu avem la dispoziţie decât surse din spaţiul cultural central-european, bizantin sau arab, care într-adevãr oferã o imagine relativ precisã despre marile raiduri vikinge, dar destul de puţine date referitoare la aspectele culturale şi politice caracteristice civilizaţiei lor. Nu prea stim cum erau ei, ne bazam in acest moment pe speculatii. Inclusiv originea numelui e incerta.” (Revista Historia)