Ca sa nu o mai dam de gard:
21 de oameni de la PNL sau de la USR l-au votat pe Florin Iordache sef la Comisia Legislativa.
Baietii aia 21 au urlat impotriva lui in piata (teatru?), s-au dat de ceasul mortii cand Iordache dadea Ordonanta 13 care il scapa pe Dragnea de puscarie.
Au facut asta de capul lor sau le-a zis sefu’? 21 de Iude sau politica de partid?
Din ce partid sunt fatarnicii astia? As raspunde cu o intrebare: in ce partid sunt fostii colegi ai lui Ciordache?
Alta intrebare.
Ludovic Orban: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât că USR a votat pentru Iordache.”
Catalin Drula, USR: „POVESTEA UNUI ATAC MURDAR DE CAMPANIE DIN PARTEA PNL:
3 mari minciuni ale propagandei peneliste față de USR. Și da, realitatea stă exact invers.
Minciuna 1 – PNL: “USR l-a votat pe Iordache”. Realitatea: PNL l-a votat pe Iordache, USR l-a votat pe Zegrean.
Toți cei 21 de parlamentari USR l-au votat pe Augustin Zegrean. Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. Rușinos.
Minciuna 2 – PNL: “USR a asigurat cvorum pt Iordache”. Realitatea: PNL a asigurat de 2 ori mai mult cvorum și din cauză că n-au vrut să ne sincronizăm au făcut imposiblă amânarea numirilor pentru următorul parlament.
USR a avut 21 de parlamentari care au votat. PNL a avut 36 de parlamentari care au votat. Deci PNL a contribuit mai mult către cvorum.
Lăsarea PSD fără cvorum nu se poate întâmpla decât dacă toate partidele non-PSD/non-PROROMANIA se sincronizează să nu participe la vot. Am întrebat PNL și pe dl. Orban în mod repetat dacă nu vor să avem o acțiune comună pe situația Consiliului Legislativ ca să încercăm amânarea numirilor. NU AU VRUT și ne-au anunțat că-l susțin pe dl. Zegrean și dl. Roman mi-a spus emfatic că “toți cei 113 parlamentari ai PNL vor participa și vor vota Zegrean”.
În condițiile în care PNL participa la vot, lupta nu mai era pentru cvorum, ci pentru ca Zegrean să câștige. Din partea noastră ar fi fost iresponsabil să nu participăm și apoi la un scor apropiat între cei doi să fim acuzați că noi am stat acasă și am contribuit cu 0 voturi pentru Zegrean.
Cvorumul în aceste condiții de pandemie NU SE MĂSOARĂ ÎN SALA DE PLEN. Există o procedură specială, se organizează o “secție de vot” într-o sală mai mică a Parlamentului unde timp de 2-3 ore vin toți parlamentarii distanțați să voteze pe rând. Cvorumul se constată doar la sfârșit în funcție de câți au votat. Acela e cvorumul.
Ori în condițiile în care PNL ne-a spus că aduce toți parlamentarii și că nu vrea să ne sincronizăm pe o altfel de acțiune, ne-am făcut datoria de parlamentari, am venit cât am putut de mulți și l-am votat pe Zegrean. Au venit cât de mulți parlamentari USR s-a putut în condițiile date de pandemie – PSD a pus de pe-o zi pe alta ședința cu prezența fizică, o parte din parlamentari au fost aleși primari, cel puțin un parlamentar este izolat cu COVID, etc. Oricum prezența este cea mai bună, procentual, dintre grupurile parlamentare non-PSD, și mult mai bună decât cea a PNL (36 din 113).
Minciuna 3 – PNL: “USR a făcut blat cu PSD”. Realitatea: Nu am făcut absolut nicio înțelegere, nici cu PSD, nici cu PNL. PNL ȘI PSD FĂCUSERĂ BLAT ieri dimineață. Un blat care a picat în ultimul moment din cauza unui refuz al domnului Zegrean.
Dimineață palma era bătută între PSD și PNL ca Iordache să fie numit la preș. CL și Zegrean la preș. Secției de legislație. Candidatura dlui. Zegrean a fost depusă la termenul legal (ora 12) la ambele curse. Între ora 12 și ora 16, ora plenului, dl. Zegrean însă și-a retras candidatura de la preș. Secției. Din ce înțeleg, pentru ca dorea președinte peste tot consiliul sau nimic. Astfel, a picat deal-ul dintre PSD și PNL și n-a mai rămas niciun candidat în cursă viabil pentru preș. Secției în afară de dl. Dircă colegul nostru. Acesta este motivul pentru care l-au susținut și PNL și PSD, fără ca noi să le oferim ceva la schimb.”
Cititul desteapta! Incercati o carte:
„Ca sa nu o mai dati de gard” va trebue mai multa onestitate, mai multa echidistanta si independenta, dar se pare ca nu prea le aveti ! Cum se face o stire ? Din cate surse trebue sa se obtina informatiile ? Ar fi bine sa mai reflectati la aceste probleme !
Nene, asta nu site de stiri, ci blog de opinie. Subiectiv, prin definitie. Deci ai incurcat site-urile.