Pachetul Silviu Iliutar

„Sunt cel care a gandit aceasta opera de arta expusa momentan in Sinaia, Prahova.
Unii imi spun arhitect, altii ma numesc geniu al constructorilor, dar eu imi spun simplu: Dorel de la Gaze.
gazedd
Ce am urmarit prin aceasta lucrare? In primul rand, simetria.
Observati cum maiestria mea artistica a aliniat in paralel tevile de gaze. Inca mai asez tevi, sa stiti. Astept sa ma loveasca inspiratia ca sa pun si celelalte 100 de linii galbene care simboizeaza Soarele si infinitul, care duc la apartamentele de sus. Dar cred ca le pun tot in paralel. Imi place!
In al doilea rand, am vrut sa fac ceva nou in Romania. Prea suntem de rasul lumii, zau! Noi nu avem multe lucruri cu care sa ne mandrim si nu avem gaze trase in toata tara. Dar cand avem e bine sa le aratam, nu? Sa vada si strainii opere de arta romanesti autentice!
Eu sunt si autorul celebrelor lucrari: „Conducta de gaze care impiedica intrarea, trasa exact prin mijlocul portii, ca boul” si „Conducta de gaze trasa pe deasupra intrarii, pe sub care intri in curte”.
Dar cred ca lucrarea care mi-a iesit cel mai bine este aceasta:
gaze3tevi
Daca aveti drum prin Sinaia, va rog sa va opriti o clipa si sa o admirati.
Cand sunteti in fata lucrarii, aveti asa o stare de liniste mai ceva ca pe munte sau ceva. Mai tare decat Yoga!
Va reculegeti putin, puneti o floare. Dar va rog sa nu aprindeti lumanare, ca sare tot blocul in aer.
Nu e proiectata sa reziste la foc. Inca.”

Dorel de la Gaze, artist, creator si cugetator

OFERTA!! Pachetul Silviu Iliutar

FOLLOW SI LIKE PE  FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Cititul desteapta!!! Oferta:


Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment CARTE: „Prima amintire fericită a fost cu o felie de pâine cu unt. Ţin minte că într-o dimineaţă am găsit pe ea o feliuţă de salam care avea în componenţă urme de carne. După ce m-am uitat la ea circumspect, am dedus: dacă mama mi-a lăsat-o, înseamnă că e comestibilă. Era prima dată când am simțit gustul cărnii. Am scuipat-o. Îmi era frică. Apoi am vomat. Eram convins că în gura mea e o pulpă de câine sau o coadă de pisică. Sau diavolul. Dacă nu apucau să mănânce carne, tot ce puteau face oamenii era să inventeze povești despre ea. Pentru mine, poveștile despre diavoli, marțieni, despre Japonia, erau la fel de credibile ca și acelea despre carne. Toate vorbeau despre lucruri inaccesibile, necunoscute și foarte îndepărtate. Auzisem că există pe undeva, dar nu aveam nicio certitudine. Îţi spun: au fost ani buni în care m-as fi speriat la fel de rău dacă aș fi întâlnit un japonez pe stradă sau dacă aș fi văzut o bucată de carne în ciorbă. Îmi amintesc cum câte un copil din vecini venea urlând în fața blocului, ca în filmele lui Fellini: -Se dă ceva la Complex! Se dă ceva la

AI CARTE, AI PARTE! „Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment din carte: Patul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”

14694827_1839359349641889_73703758_n
AI CARTE, AI PARTE! „Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.
Fragment din carte: Fragment „Toate titlurile bune au fost date”

25 thoughts on “Asta inseamna sa-ti tragi gaze in Romania, da?!

  1. Clujeanul says:

    Multi stiu putin cunosc insa Dorel de la gaze cum ii spuneti voi s-ar putea sa fie persoana careia ii veti multumi mai tarziu.
    Asa ca si exercitiu de imaginatie. Cand mergeti acasa si va uitati la contoarele de gaz de pe casa scarii imaginati-va un dorel care desface olandeza de la contor si pleaca…orice defect inseamna acumulare de gaze iar multitudinea de contoare si fitinguri la interior nu inclina balanta in directia sigurantei in exploatare.

      • De la gaze says:

        Din normativul I6:
        „6.1 Traseele reţelelor de distribuţie şi instalaţiilor exterioare vor fi pe cât posibil, rectilinii. La stabilirca traseelor se acordă prioritate asigurarii condiţiilor de siguranţă.
        6.2 Conductele reţelelor de distribuţie în mediul urban se montează subteran în cazul în care nu există condiţii de montare subterană, conductele reţelelor de distribuţie în mediul ur¬ban se pot monta suprateran conform condiţiilor din certificatul de urbanism.
        Conductele instalaţiilor exterioare se montează de preferinţă subteran. Conductele su¬praterane se pot monta, în funcţie de cerinţele locale, la înălţimi variind de la 0,5 m până la 6,0 m de la suprafaţa solului, pe :
        – pereţi exteriori ai clădirilor din cărămidă sau beton;
        – garduri stabile din cărămidă sau beton ;
        – stâlpi metalici sau din beton şi estacade.”
        Din normativul „NTPEE-NORME TEHNICE PENTRU
        PROIECTAREA, EXECUTAREA ŞI EXPLOATAREA
        SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE” care a inlocuti I6:
        „6.1. (1) Traseele reţelelor de distribuţie şi instalaţiilor de utilizare exterioare sunt, pe cât posibil, rectilinii.
        (2) La stabilirea traseelor reţelelor de distribuţie şi instalaţiilor de utilizare se acordă prioritate respectării condiţiilor de siguranţă.
        6.4. (1) Conductele supraterane ale reţelelor de distribuţie şi ale instalaţiilor de utilizare exterioare se pot monta, în funcţie de condiţiile locale, pe :
        a) pereţii exteriori ai clădirilor din cărămidă sau beton;
        b) garduri stabile din cărămidă sau beton;
        c) stâlpi metalici sau din beton şi estacade.
        (2) Conductele supraterane ale reţelelor de distribuţie se pot monta, cu respectarea alin.(1), la înălţimi de până la 6 m de la suprafaţa solului.”

  2. Anti contractor says:

    Pentru Clujanul: Cand numai cu Dorei lucrezi in fiecare zi se pare ca se molipseste si ce fac ei incepe sa para bine, chair apar justificari care par logice…
    Problema expusa aici nu sunt contoarele ci tevile puse in exteriorul cladirii atat de vizibil. Numai asta scade pretul proprietatiilor in blocul acela cu cel putin 25%.

  3. Pisleag George says:

    Voi va bateti joc defgapt de faptul de a iti trage gaze individual” Va urez idiotilor sa ramaneti fara gaze din cauza unor imbecili de vecini care nu isi platesc gazele si voi sa stati farqa ele desi veti fi cu plata la zi si la fel sa isi bata autgoritatile joc de voi cand veti dori sa va trageti gaze individual.

  4. eu says:

    Ba sa imi bag …_!_… gaze stitera dumneavoastara pe care va sa ma ajutara pe mine .anunț portant. se potriveste cu bocanc si mapuci salopetara.platesc in euro cash. dar nu pe loc. doar in mers! rog serioasa bruneta dotata cu buteli si gaze de gaze. emanate prin conducta anusului. atentie la apusului soarelui ca are tabiet si adevenit mecanic necesar prrrtzzzz!!! astept cald si gazat sa ma conectati sau teleportati.in comuna pula judetul cu toata gura! pt toti cei care ma irita dupa blocuri cu tevi sa va bag in crengi. rima stima sa te zlobozesc in gradina .uraaaaaaa !!!!!!

  5. Emtraz says:

    Eu stau si ma intreb care a fost idiotul de proiectant care a incropit asta (nu de alta dar conceptul este repetitiv) si, mai ales, care au fost idiotii de la compania de gaze care au permis asta plus idiotii ISCIR si PSI.

  6. De la gaze says:

    Domnule Silviu Iliuta, articolul e simpatic si doar atat. Comentariile, cu exceptia unuia singur sunt si ele mai mult „pe langa”, ca de, asa suntem noi….Sa va lamuresc, ca sa intelegeti de ce sunt conductele acelea pe exteriorul cladirii. Dupa revolutie au inceput sa se execute instalatiile de utilizare gaze naturale pentru apartamente. Dorel nu trage conducte pe unde ii vine lui, ca nu are voie. Dorel monteaza conductele, conform unui proiect avizat de Distrigaz. Initial, proiectele pentru aceste instalatii de utilizare se executau in conformitate cu normativul I6/1998, elaborat de ANRGN (actualmente ANRE). Iata 2 articole din I6, care justifica de ce sunt conductele pe fatada blocului:
    „6.1 Traseele reţelelor de distribuţie şi instalaţiilor exterioare vor fi pe cât posibil, rectilinii. La stabilirea traseelor se acordă prioritate asigurarii condiţiilor de siguranţă.”-asta e pentru partea legata simetrie,
    „6.2 Conductele reţelelor de distribuţie în mediul urban se montează subteran în cazul în care nu există condiţii de montare subterană, conductele reţelelor de distribuţie în mediul urban se pot monta suprateran conform condiţiilor din certificatul de urbanism.
    Conductele instalaţiilor exterioare se montează de preferinţă subteran. Conductele supraterane se pot monta, în funcţie de cerinţele locale, la înălţimi variind de la 0,5 m până la 6,0 m de la suprafaţa solului, pe: – pereţi exteriori ai clădirilor din cărămidă sau beton;
    – garduri stabile din cărămidă sau beton ;
    – stâlpi metalici sau din beton şi estacade.
    Pe pereţii clădirilor cu pericol de incendiu, din categoria A sau B, se admite numai montarea instalaţiei proprii de alimentare cu gaze naturale.”-asta e articolul care justifica montarea pe exteriorul blocului.
    Intre timp primariile au sesizat aspectul urat al blocurilor cu tevile insirate pe pereti si nu au mai permis montarea conductelor pe exterior. Probabil si Distrigazul a sesizat acelasi lucru si au inceput sa apara modificarile. Normativul I6 a fost inlocuit de „NTPEE”.Aceleasi articole de mai sus se regasesc, in parte, reformulate si in noul normativ. In schimb, proiectele de separatie pentru blocuri sunt intocmite in prezent cu o coloana principala pe interior din care se ramifica instalatiile pentru fiecare apartament.
    Motivul principal al instalarii pe exterior a fost cel al sigurantei in cazul unor scapari de gaze.

Lasă un răspuns