Vladut are 13 ani.
Pana la varsta asta a castigat peste 90 de medalii la concursuri de matematica, robotica si informatica. 70 de aur, 17 de argint şi 10 de bronz.
Vlad Coneschi este un geniu.
Ma bucur cand citesc astfel de stiri, dar, in egala masura, ma intristez.
Ma bucur ca un copil GENIAL este de origine romana.
Ma intristez ca stiu ca o sa ne batem joc de el si ca singura sansa reala o are in afara tarii. In aceste clipe, cand realizez ca o sa ne batem jos de Vladut, mi-e ingrozitor de rusine ca sunt roman.
E groaznic, pentru ca, in Romania, Vladut nu va face cariera. Vladut nu va fi, spre exemplu, ministru.
In Romania, ajung Prim Ministri corigentii si repetentii. („În catalogul clasei a XI-a G la actualul Colegiu Sfîntul Sava, anul scolar 1968-1969 Calin Popescu Tariceanu, pe trimestrul I are media 5 la Romana, media 5 la Economie politica, media 5 la Fizica, media 6 la Chimie, media 4 la Biologie si tot atât la Matematica. În trimestrul II, la Limba romana: profesoara Soroiu îi incheie media 4. Nici profesorul Gall n-are ce face cu elevul său – media 4 și la Fizica. Ionașcu, de Istorie, e mai ,darnic” și Calin ia media 5. Media clasei a XIa e 6.18 și corigent la fizică pe vară cu 4.67, media anuală. Cele mai multe dintre mediile anuale ale celui ce-avea să devină premierul Românie și șeful Senatului sunt cuprinse între 5 și 6 – 5.00 la Matematică, 5.00 la Biologie, 5.33 la Română, 5.33 la Economie politică și 6 la Chimie. După ce își dă corigența în vară, Tăriceanu promovează în clasa a XIIa G. Apogeul îl atinge „intelectualul” Tăriceanu, în anul al doilea de facultate când rămâne repetent.„)
Vladut nu va conduce niciun mare institut de cercetare, pentru ca ele sunt in pragul falimentului. Si, oricum, Vladut nu este ruda cu directorul.
Exista in Romania copii geniali pe care nu ii testeaza nimeni…
Daca se nastea intr-un sat romanesc de acum, Stephen Hawking ar fi ramas corijent la limba romana, pentru ca nu are dictie. Si repetent la muzica.
La 17 ani Stephen Hawking de Romania ar fi fost deja un ratat, marginalizat de societate din cauza bolii sale. Iar la 35 ar fi dormit in Gara de Nord, batut de golani si imbratisand sticla de spirt.
Asta e realitatea. Putem sa stim cati copii, printre care unii geniali, am pierdut prin canalele de la Gara de Nord? Romanii ii numesc cu usurinta “aurolaci” si isi aduc aminte de ei doar de sarbatori, cand le arunca un leu. Statul roman are orice alta preocupare, numai salvarea acestor copii…nu.
„Brancusi e al tau!”, nu? Dar ei nu sunt?!
Vladut nu e?
Ce facem pentru el? De ce nu punem un banner mare pe cladirea Guvernului: „Vladut e al tau! Ajuta-l sa ajunga ce merita! In aceasta tara, nu afara!”
Noi…o sa ii dam medaliii, un sut in fund si ii uram „drum bun!?”
Patetic. Retorice si inutile. Scuze.
„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro sau telefonic, la numarul 0314382822.
Fragment CARTE: „-Pi*da mă-sii, iar bruiază semnalu’ nenorociții ăștia de securiști! F*tu-i în cur pe mă-sa!
El e tata. Injuratura cu curu’ si cu mă-sa, ani de zile m-am chinuit să înteleg ce vrea să zică. Chiar și când am inteles cuvântul cu “f”, tot nu pricepeam cum voia tata să f*tă în cur un securist pe care să îl urce în spatele mamei lui.
-Întotdeauna securiștii ascultă ce vorbești la telefon, bombănea tata și dădea volumul radioului mai încet.
O bună bucată din copilărie am crezut că un securist este un pitic care locuiește în interiorul telefonului nostru. După ce adormeau ai mei, mă trezeam noaptea, ridicam receptorul și șopteam:
-Hei, securistule, ai mâncat azi? Ești bine? Vezi că tata vrea să te fu*ă în cur mâine! Vrei să îţi dau un fursesc și să-ţi citesc o poveste, securist mic?
Mama n-a ințeles niciodată de ce receptorul telefonului nostru era plin de firimituri dimineaţa.”
Paginile mele: „Toate titlurile bune au fost date”, cronicipebune, silviu iliuta.
Pingback: Avem un geniu, cu peste 70 de medalii de aur. Ce facem cu el? – Stiri.US
Daca am pune mana de la mana si i-am da fiecare 1 leu pe luna sa facem de-o bursa decenta, atat cat sa aiba bani de carti si deplasari la concursuri, poate ar fi motivat sa ramana aici printre romanasi.
Folosirea cuvântului patetic este greșită, patetic nu este sinonim cu jalnic, descrie o persoana plina de zel, cu patos.
Genul patetic, din retorica… nu despre persoana.
*patétic, -ă adj. (vgr. pathetikós, d. páthos, patos). Plin de pasiune, care atinge sufletu, emoționant: discurs patetic. S. n. Ceĭa ce emoționează, genu patetic în retorică. Adv. În mod patetic.
Pingback: ”E groaznic, pentru că, in România, Vlăduț nu va face carieră. Vlăduț nu va fi, spre exemplu, ministru.”