Nu sunt regalist, nu am prins vremurile alea. Dar, din respect pentru bunicii mei, care tineau la familia regala mai mult decat la orice alt conducator, am citit mult despre monarhie. De cate ori venea in discutie o aberatie genul :”regele a plecat din tara cu vagoane de aur si tablouri!”, bunicii mei le spuneau ca nu este adevarat.

Propaganda comunista si cea din primii ani de dupa ’90 au bagat in mintea noastra, a parintilor nostri, informatii aberante despre familia regala.

1. In ’90, s-a spus ca, dupa plecarea din tara, comunistii i-au platit o sinecura substantiala. Fals. Niciodata nu s-a gasit o dovada in acest sens.

2. Multi i-au reprosat regelui ca nu s-a implicat in organizarea anticomunista din Diaspora. Regele Mihai a explicat intr-un interviu ca toti aceia care intrau in contact cu el erau urmariti de Securitate, iar familiile lor din tara aveau de suferit. Practic, din cauza aceasta, familia regala a fost izolata pe toata durata exilului. Singurele mesaje in urma carora nu avea nimeni de suferit erau cele pe care regele le facea la radio, de Anul Nou.

3. Propaganda de acum spune ca statul roman i-a dat regelui proprietati. Sigur. Savarsin si Peles au ajuns la familia regala. Asa cum multe case au fost retrocedate proprietarilor de drept. Nu vorbim de CADOU, ci de RETROCEDARI.

4. În anumite manuale de Istorie, rolul Regelui Mihai este elimintat total din actul de la 23 august 1944; se arată că actul de la 23 august a fost înfăptuit ba de către Partidul Comunist, ba de către gărzi patriotice care acţionau în numele oamenilor. Acestea ar fi dat buzna peste o discuţie amicală dintre Rege şi mareşalul Ion Antonescu şi l-ar fi arestat pe Antonescu. Mai târziu, rolul Regelui Mihai la 23 august e recunoscut, dar în ipostaza de instrument al Partidului Comunist.
Fals total, de la un capat la altul. Arestarea lui Antonescu a fost decisa de Regele Mihai in interesul Romaniei. antonescu ii jurase credinta lui Hitler si ca va lupta cu el pana la capat. „Principalul actor al celor petrecute atunci a fost Regele Mihai. Prin lovitura de palat din 23 august, Regele Mihai a decis arestarea mareşalului Ion Antonescu şi ieşirea României dintr-un război pe care Germania şi aliaţii săi îl pierduseră deja. Această acţiune, a scurtat cu luni bune războiul, merit recunoscut şi pe plan internaţional.” Historia.

4. „Regele Mihai a plecat cu vagoane de tablouri si aur. „ Soferul regelui Mihai povestea acum ceva ani ca a fost acela care i-a condus la tren. Doua valize de mana si cateva haine, atat au avut voie sa ia. In plus, bijuteriile reginei au fost confiscate, chiar inainte de urcarea in tren. Alta minciuna a propagandei comuniste. ” Se ştie că, după ce Regele a abdicat şi până ce a părăsit România, în ianuarie 1948, toate pregătirile au fost strict supravegheate de comunişti, iar Familiei Regale i s-a permis să ia doar anumite lucruri de uz personal. Tema tablourilor a fost foarte mult promovată, Regele Mihai fiind considerat un mare atentator asupra patrimoniului naţional al României; el ar fi sustras opere de artă de mare valoare, picturi, atât la plecarea din ţară, dar şi înainte de plecare. Se insinuează că, undeva în anii ‘70, Regele Mihai s-a înţeles chiar cu Ceauşescu pentru a valorifica împreună aceste opere de artă. Aceste aberaţii au apărut în presa de după ‘90. De la abdicare şi până pa părăsirea Palatului Peleş, Regele Mihai a fost constant supravegheat, iar bagajele i-au fost strict controlate. ” Cornel Jurju

5. Dupa ’90, propaganda fesenista a sustinut ca regele era mare admirator al lui Stalin. De ce? Reprezenta o amenintare pentru Ilici si ai sai. Azi ne apuca rasul cand citim asa ceva:

Pentru cei care au rabdare, un documentar excelent despre anii de domnie:

 

De Silviu Iliutacronicipebune

PAGINILE MELE DE FACEBOOK  Silviu Iliutacronicipebune

12 thoughts on “Cat de indoctrinati suntem cu privire la Regele Mihai?

  1. Laura says:

    Frumos articol. Suntem o nație de oameni spălați pe creier si vom rămâne astfel multă vreme de acum înainte.
    Păcat că am terfelit si continuam sa terfelim imaginea unui om care a dat dovadă de o morală fără de măsură. Dumnezeu să îl odihnească !

  2. jigau valentin says:

    Eu cred că dacă mereu iei în râs ceea ce scrii, e normal ca omul la un moment dat să nu mai creadă bazaconiile tale. Cert e faptul că Regele Mihai a fost probabil o personalitate la vremea lui, însă atâta timp cât revendică pământuri și clădiri ce nu îi aparțin, îl detest. Doar pentru faptul că a murit, nu trebuie să ținem obligatoriu doliu național, că vor unele persoane mai influente. Nu îl mai ridicați în slăvi pe Regele Mihai, căci nu s-a remarcat cu nimic concret!

    • Mio says:

      Principele Carol I,hotărăşte construirea unui castel într-un loc retras şi pitoresc: Piatra Arsă. Caţiva ani mai tarziu, în 1872, el cumpără terenul (1000 de pogoane), iar lucrările încep în 1873, exista acte doveditoare , Pelesul le apartine de drept .nu au luat nimic din ce nu era al lor. documentati va inainte sa afirmati „atâta timp cât revendică pământuri și clădiri ce nu îi aparțin, îl detest. ” Pe lângă castel au fost construite Pelişorul, Corpul de Gardă, Economatul, Casa de Vânătoare Foişor, Grajdurile, Uzina Electrică, şi Vila Şipot. Până la terminarea castelului (1883), Regele Carol I şi Regina Elisabeta, au locuit la casa de vânătoare, terminată înaintea castelului. Datorită uzinei electrice proprie Peleşul a fost primul castel electrificat din Europa.Aici s-a nascut, în 1893, viitorul rege Carol al II-lea (1930 – 1940), primul rege al dinastiei născut pe pământ românesc şi al doilea botezat în religia ortodoxă. În 1921, la Foişor, s-a născut fiul său, regele Mihai I.Castelul va rămâne reşedinţă a familiei regale până în 1948, când este confiscat de regimul comunist. În 1953

  3. Tiberius says:

    Articol scris pe genunchi; sa le luam pe rand:
    1. ex regele mihai a primit bani de la fosta securitate pana in ani 85 cand ceausescu, obsedat de plata datoriei externe a taiat aceasta cheltuiala
    2 A fost admirator a lui Stalin sau invers din moment ce a fost decorat cu cea mai inalta decoratie sovietica ordinul Victoria
    3. A furat, (sustras, scos ilegal din tara) acesta este cuvantul potrivit 42 de tablouri apartinatoare colectiei regale a romaniei , achizitionate cu banii acestei tari. Le a depozitat in Elvetia si ulterior le a vandut ilegal catre diversi particulari ( Mihai Pelin Marele Rapt regal ,scrisa de catre primul cercetator/ istoric ce a intrat in arhivele securitatii) si ulterior a parasit romania cu 8 vagoane impreuna cu suita, cu singuranta ca in vagoanele respective nu se puteau afla doar 2 geamantane de haine., sunt fapte documentate nu aberatii , sau can canuri. Dovada clara a lumina, unul dintre gineri ex regelui Mihai a inapoiat statului roman un tablou primit ca si cadou de nunta de la ex Regele Mihai, tablou care culmea se afla pe lista tablourilor disparute.
    4. S-a lansat intr o aventura politico-militara la indemnul camarilei regale(nu il acuz de prea multa inteligenta) prin actul de la 23 August, in urma careia Romania s-a ales cu 175 mii prizonieri pana in momentul semnarii armistitiului cu URSS(din momentul anuntului radio), a avut o atitudine f f curajoasa/ onorabila dupa anuntul la radio …el fiind la ora respectiva conducatorul statului cu grad de maresal a fugit din Bucuresti in stilui las caracteristic.
    5 a semnat declaratia de la budapesta in 1989 prin care se cerea autonomia Transilvaniei.

  4. Ionel says:

    in primul rand numele sit-ului exprima multa incredere, in al 2-lea rand acesta e un articol bazat pe afirmatiile istoricilor cum ar fi soferul lui Mihai : „Soferul regelui Mihai povestea acum ceva ani ca a fost acela care i-a condus la tren.” asta inspira si mai multa incredere . mirarea mea e ca nu demostrati aceste fapte istorici si din spusele servitorilor sau bucatrilor regelui.In concluzie sunteti niste jurnalisti de ultima speta care incearca sa demonstreze fapte istorice din prisma si povestirile unor soferi si a bunicilor tai , care cu siguranta faceau parte din familia regala, o sursa adevarata de incredere

Lasă un răspuns