Pentru ca sunt acesti frumosi ai marilor sosele, acesti profesionisti, acesti zei ai soselelor….
Iata cateva motive pentru care ii iubim toti. In special bucurestenii. De mai ulte ori pe zi. NU se aplica tuturor taximetristilor, ci doar acelora fara simtul umorului:

1. Taximetristii sunt mereu gata sa te ajute sa descoperi  locurile. Spre exemplu, daca iei un taxi de la Universitate la Romana, soferul te va intreba imediat:
-Pe unde vreti? Prin Berceni sau prin Militari?
Pentru cei care nu sunt din Bucuresti, asta e ca si cum ati lua masina intre Constanta si Mamaia, iar el v-ar face traseul prin Valea Prahovei. A doua lor calificare este de ghizi turistici

2. Taximetristii iubesc cultura!
Sunt dedicati culturii, in special cea de floarea soarelui.

3. Un taximetrist este foarte empatic si sensibil la nevoile oamenilor.
Spre exemplu, daca un pieton are nevoie de dragoste si atentie, el ii spune:
-Auzi, ma, nu vrei tu sa te f*t in gat?

4. Daca si mama pietonului are nevoie de iubire, el continua:
-Si pe tine, si pe ma-ta!

5. Aproape toti taximetristii, cel putin cei din Bucuresti, sunt indragostiti de muzica, sunt melomani.
Manelomani.

6. Tot dragostea fata de muzica ii face pe taximetristi sa iubeasca atat de mult claxonul. Cei care nu canta la claxon sunt pasionat de instrumentele de percutie.
In special de bata de baseball cu care percuteaza capul altor soferi.
PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

7. Stiai ca daca mergi cu multe dintre taxiurile bucurestene, nu mai este nevoie sa mergi la biserica? Ai altarul chiar acolo, pe bord.
Se zvoneste ca, in curand, unele icoane o vor reprezenta pe gabriela Firea. Scuzati litera mica, nu o modific.

8. Cei mai multi taximetristi sunt foarte grijulii si sunt atenti ca tu sa nu racesti cand intri in masina lor.
De aceea, vara, la 40 de grade, ei nu vor deschide niciodata aerul conditionat. Ei sunt si ecologisti, au grija de planeta lor:
-Consuma mult, doamna! Daca vrei aiere conditionate, mergi si matale la mall!

9. Taximetristii sunt ca elvetienii, obsedati pe punctualitate, de vaci mov si de ceasuri.
De cate ori nu ati auzit?
-Ai intarziat la comanda, vaca ce esti? Vezi ca merge ceasul de 15 minute!

10. Visul oricarui taximetrist bucurestean este sa ajunga Batman. Dar el crede ca se scrie cu „v”.
Asa ca nu ii mai judecati cand ii vedeti depasind pe linia de tramvai! Ei isi traiesc visul.

11. Legeda spuna ca odata, prin 1992, un taximetrist care vira la stanga a semnalizat. S-a intamplat pe Mosilor, intr-o zi de august, la orele 15. Un martor ocular a declarat ca:
-Am vazut un OZN acum 4 ani, dar n-am fost impresionat. Azi am vazut o minune, asa ceva nu credeam ca exista!

12. Stiai ca taximetristii sunt un fel de vrajitori care opresc timpul?!
Cand ei executa vraja numita „AVARII”, toate masinile din urma lor, de pe sosea, ingheata.

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune
NU rata SINGURA TRILOGIE PREMIATA chiar de autor! Vanduta in mirificul tiraj de 4 exemplare.

Cica e oferta la carti, de Sarbatori. Toate trei volumele aici: http://bookzone.ro/produs/pachet-cronici-3volume Sau „Cronicile unui barbat 3-Iarta-ma, am fost… ” aici: https://www.cronicipebune.ro/prelansare-cronicile-unui-barbat-vol-3/


Fragment din carte: :


Verișoara Lenuța scrie de dragoste și amor. Fiorul ei liric i-a impresionat pe toți din sat, de la învățătoare până la profesoarele de toate limbile pe care le-a avut vreodată. Iar talentul ei la narațiune a generat aplauze la toate competițiile naționale la care a participat. Îmi amintesc că, odată, mă aflam pe o scenă din București.
Aveam vreo 10 ani, când o doamnă cu ochelari a spus în microfon, extrem de pătrunsă, cu lacrimi în ochi și pe nas: – Fără Ileana B., poezia contemporană nu ar exista!
Îmi amintesc bine momentul, pentru că imediat am întrebat-o pe mama:
– Cine e Ileana B.? Și ce înseamnă „contemporan”?
Ileana B. e Lenuța. Numele din naștere semăna mai mult a diminutiv, decât a pseudonim demn de talentul ei. Lenuța, o fată cu trăsături frumoase, ca mai toți din neam, cu puțin peste 100 de kilograme de materie bine repartizată, a fost invitată de onoare la Botez. Drept mulțumire, a trimis câte o scrisoare fiecărui om prezent la eveniment:
„Când mireasma iubirii și a duminicii plutește în frumosul București în culori de pastel, când se îngemânează anotimpurile, eliberând în eter o feerie de culori și sentimente, când noaptea părăsește ce e lumesc, iar zorile dau viață, când zorii nașterii a doua ființe minunate s-au ivit, am purces toți la Taina Sfântă a Botezului. Chinurile părăsirii acestei lumi, desprinderea de matcă și de familie e cel mai dureros lucru.”- Ileana B.
Acum, poate nu sunteți familiarizați cu limbajul geniilor și aș risca o traducere: „Duminică, imediat ce am intrat în curtea bisericii, ne-a izbit un miros puternic de flori și de tămâie. În jurul sicriului așezat pe un fel de roabă mai mare, două femei plângeau un mort. De aici și „desprinderea de matcă”, revelată de Ileana B. Celelalte rude stăteau cu capetele plecate, își dădeau coate, se uitau la ceas și fumau pe ascuns. În spatele curții, un bețiv ardea o grămadă de bălegar. De aici și „mireasma iubirii”.”
Scrisoarea, copiată de mâna ei de 60-70 de ori, continua așa (traducerea, în paranteză): „Taina Sfântă a Botezului a fost o încercare neașteptată, deopotrivă pentru cei neinițiați și pentru cei cunoscători. Uneori, cele mai grele răspunsuri vin de unde te aștepți mai puțin.” (Preotul era beat mangă. Rudele mele au început să îl înjure și au vrut să plece. Am rămas pentru că unchiul a spus că „și bețivii e oameni buni.”)
.”

 

 

 

 

Lasă un răspuns