La rugby nu poti sa trisezi.
Daca pierzi o noapte, a doua zi nu mai esti bun de nimic.
Salariul dintr-o luna al unui rugbist este cheltuiala dintr-o seara de club al unui fotbalist de divizia B din Romania.
Pe scurt: fotbalistii au totul, si gloria si banii. Dar nu merita mai nimic.
Rugbistii nu au nimic, dar merita totul.
(Membrii Comitetului Executiv și-au dat și ei prime pentru calificarea la EURO 2016, în cuantum total de 650.000 de euro.
Din cei 650.000 de euro, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, îi vor reveni aproximativ 90.000 de euro. Burleanu are diurna de 500E/zi, in cele 250 de zile cand se deplaseaza in afara tarii.)
Romania a castigat ieri pentru a patra oara, dupa ce a invins Argentina cu 20-8, World Rugby Nations Cup.(doua eseuri:Rădoi si Fercu, doua transformari Vlaicu)
Ma gandeam ca merita sa va spun, sa mai afle cativa oameni.
E o stire care apare dupa cele 2501 de stiri din fotbal.
Ma gandeam ca merita sa va spun si ca la rugby avem antrenor strain. De cativa ani antreneaza Lynn Howells, galez. Pare sa nu selectioneze jucatori pe care impresarii trebuie sa ii vanda.
In plus, Lynn Howells are o strategie pe termen lung: selectioneaza multi jucatori foarte tineri alături de „Stejari”. Pentru ca aceștia să se poată obișnui cu nivelul partidelor internaționale, în perspectiva Cupei Mondiale 2019 din Japonia.
Departe de prima pagina a ziarelor si de scandaluri, departe de bani si interese, de presedinti de club hoti si corupti, la rugby vom face performanta.
O sa vedeti in 2019.
Las asta aici, pentru o mai buna intelegere a unui sport fain:
nr.1 și 3: pilierii stâng (loosehead prop) și drept (tighthead prop), cei mai puternici jucători din lotul, poziționați în linia întâi în grămadă
nr.2: taloneurul (hooker), poziționat în linia întâi, între cei doi pilieri
nr.4 și 5: linia a II-a (locks), de obicei cei mai înalți jucători din lotul
linia a III-a, jucători atât puternici cât și agili
nr.6 și 7: aripile de grămadă stângă (blindside flanker) și dreaptă (outside flanker)
nr.8: închizătorul (no.8): ultimul în grămadă, coordonează ceilalți înaintași și pasează mingea
Mijlocașii (half-backs) sunt:
nr.9: mijlocașul la grămadă (scrum half), leagă înaintașii și treisferturii, introduce mingea în grămadă
n.10: mijlocașul la deschidere (fly half), execută loviturile de pedeapsă, coordonează atacurile
Linia de treisferturi sau linia de dinapoi (backs) este compusă din:
nr.11 și 14: aripile de treisferturi stângă (left wing) și dreaptă (right wing), cei cei mai rapizi jucători, aleargă cu mingea pe laterala terenului pentru a marca un eseu
nr.12 și 13: centrii interior (inside centre) și exterior (outside centre), declanșează atacul din spate și opresc atacurile adversarilor
nr.15: fundașul (fullback), ultima linie de apărare, recuperează mingiile lovite cu piciorul de către adversari
(*Mesaje, sugestii si reclamatii pe facebook la Silviu Iliuta)
*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune
https://www.cronicipebune.ro/doamna-carmen-s-au-copt-alunele/
https://www.cronicipebune.ro/dragi-albanezi-va-multumesc-2/
https://www.cronicipebune.ro/baiatul-asta-tocmai-s-premiat-cu-90-000-de-euro/
DACA NU TE DOR OCHII DE LA CITIT. APARE IN VARA ACEASTA:
Pingback: Exista viata dupa fotbal. Romania a castigat World Rugby Nations Cup. – Auzi
Fara sa denigrez munca rugbystilor, la rugby avem ceva noroc prin faptul ca sunt putine tari cu rugby profesionist, altfel n-am fi nici la nivelul fotbalistilor, mondialele ar fi un vis.
La fotbal mai poti spera la un egal cu o echipa mare, pe cand la rugby suntem echipa de facut golaveraj imens. Suntem semi-amatori, s-o spunem direct. E o diferenta mult mai mare intre noi si echipele de top, care e normala avand in vedere infrastructura, conditiile, nivelul cluburilor, experienta (rugby functioneaza intr-un regim inchis la competitiile europene si cele de cluburi, ceea ce nu e normal), dar e mare… Mai mare ca in fotbal. Doar ca in fotbal sunt mult mai multe echipe de nivelul nostru sau mai mari care ne iau fata.
Rugby-ul e practicat de foarte multe tari și mult mai bine văzut. Dacă în România se pune mare accent pe fotbal,asta este o problema strict de caracter.
Si greșești mult în ceea ce spui, acești rugbysti lupta cu sufletul pentru performanta. Însă, ceea ce am văzut în aceste meciuri ale naționalei de fotbal, nu a fost decât mediatizare,bani investiți în nimic!
România are campioni în multe domenii sportive. Prea putina lume știe asta..Ce sa mai vorbim de rugby
Am facut 4 ani de rugby…
Rugby nu e atat de dezvoltat in atatea tari ca fotbalul. Cum iti explici ca la rugby suntem pe locul 16 in clasamentul mondial dar orice echipa de pe locul 9 in sus e obligatoriu sa faca scoruri uriase cu noi? La fotbal am facut egal cu Spania si era cat pe ce sa facem egal cu Franta, echipe de top. Iar o echipa ca Olanda nici nu s-a calificat la Europene.
Deci e clar ca nivelul fotbalului e mai uniform in lume decat rugby-ul si suntem mai aproape de nivelul echipelor de top decat in rugby. „Problema” noastra (in ghilimele) la fotbal e ca sunt mai multe echipe bune si nu prea avem loc de ele.
In fotbal in clasamentul FIFA exista 204 tari, dublu fata de rugby (102). Daca noi pe locul 16 suntem semi-amatori (adica avem jucatori de rugby in prima liga care au si alte meserii), cum or fi cei din Grecia, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croatia, etc, care sunt spre coada clasamentului?
Nu am spus nicaieri ca nu joaca cu sufletul sau au vreo vina, doar ca asta e nivelul.
Problema e coruptia din fotbal. Vezi tati mult mai mici: Croatia, Slovacia, Islanda…vezi ce echipe au.
La ce te referi? Problema rugby-ului e coruptia din fotbal, sau ce?
Uite in rugby coruptie chiar pe fata. Six Nations fara nici un fel de sistem de promovare, retrogradare sau baraj cu European Nations Cup.
La cluburi ambele competitii europene sunt o afacere intre aceleasi 6 tari.
Nu cumva sa aiba si alte tari o sansa la ridicare.
E mai misto de 10.000 de ori decat fotbalul pe reclame si sacoși la tata puiu ca sa joci. Pt. cunoscatori de rugby…sunt vecin cu Varzaru. Si la mine in oras se face rugby si canotaj. Chestii usoare, nu victime de reclame la pateu sau absorbante. Era o cocalarie care se aplica perfect, si anume: forbalul e un sport de gentlemani jucat de golani, iar rugby-ul este un sport de golani jucat de gentlemani. Cu riscul de a fi catalogat poponar….rugby este sport…fotbal este un cacat comercial. Sa va frec. Daca aveti atitudine de telenoveliste, sunteti femei cu penis. On topic….bravo baieti!!! Ferice de femeile voastre. Au BARBATI langa ele.
Tot respectul pentru băieții aceștia,am văzut câteva meciuri pe Dolce Sport,și pot să spun că luptă cu toată inima,din păcate ,la meciurile nationalei nu sunt foarte mulți spectatori,îmi amintesc că au jucat la Iași și au fost puțin peste 8000 de spectatori față de 40 000 de spectatori la un meci al nationalei de fotbal. Avem antrenor străin dar avem să jucători stăini în națională.
multumesc de articol,
de ce nu s-a facut publicitate pentru aceasta competie si unde au fost transmise meciurile (daca s-a gandit cineva sa o faca). hai romania (pentru echipa de rugby).
pentru lotul de fotbal, eu ii puneam sa isi cumpere biletele de intoarcere din buzunarul lor si acasa ii umileeam la maxim.
Pingback: Știrile mele - 22 iunie 2016 | Haivas.ro